Aankondigingen

Volg (ISC)² NLNext-Generation SOC

(ISC)² NL organiseert – in samenwerking met Thales – een avond over de volgende generatie Security Operations Centres (SOCs).

Een SOC is meer dan SIEM-tooling, beeldschermen en reactief monitoren en reageren op security breaches. Het SOC van de toekomst zal meer tactisch en proactief opereren en gebruik makend van nieuwe technologieën als big data, threat intelligence, vulnerability management, monitoring en incident respons. Ervaren sprekers zullen gaan vertellen over de toekomst, technologieën, en nut en noodzaak van een SOC.

Vooraf en na afloop van de presentaties is er weer genoeg tijd om te netwerken en van gedachten te wisselen. Kom meteen een kijkje nemen in de keuken van onze event-sponsor en SOC-aanbieder Thales.

wat Next-Generation SOC
wanneer 16/05/2018
waar Thales, Bestevaer 46, 1271 ZA Huizen

AGENDA

 
17:00 Ontvangst, registratie en diner

De registratie vindt plaats bij de receptie van Thales, neem daarom een geldig ID kaart mee voor de Thales toegangspas.

Na registratie bij Thales word je verzocht de presentielijst te tekenen van (ISC)² NL. Voor (ISC)²-leden verzorgt (ISC)² NL de registratie van de CPE punten bij (ISC)².

Eventsponsor Thales stelt een uitstekende maaltijd ter beschikking.

 
18:15 Opening

Heinrich W. Klöpping – voorzitter (ISC)² NL

Chapter update en introductie van de sprekers

 
18:30 Het SOC als smeerolie van de (IB) organisatie

Juriën van Gemerden – Dictu

Over de uitwerkingen- en uitdagingen van een fundamentele cultuuromslag, over de transitie van “voordoen, samendoen naar zelf doen”, over samenwerken en hoe SOC medewerkers met een sterke technisch basis een fundament bieden voor helder(der) beleid.

presentatie in het Nederlands

Presentatie Juriën van Gemerden
 
19:15 An Agile SOC Requires People’s Effort

Kelvin Rorive – Rabobank Cyber Defense Center

Staff remains very important for a SOC or CDC. Continually developing your team and moving along with the threats is crucial for maintaining an effective and agile SOC or CDC. Having professional tools is worthless without skilled and experienced cyber security analysts or scientists. Because several other organizations with their own SOC / CDC also experience this, the forces are bundled in the SOC expert letter from the Platform for Information Security (PvIB), which describes why we have to invest in the staff behind a SOC.

In the presentation Kelvin tells about the Expert letter supplemented with experiences from his own practice.

Also see the PvIB expert letter “Een wendbaar SOC is mensenwerk”.

Presentation by Kelvin Rorive
 
20:00 Pauze
 
20:15 Keynote: Het SOC als detectiecentrum voorbij

Wessel Hemels – Thales

Een holistische kijk op cybersecurity in de komende jaren.

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Bedrijven willen de kansen die Big data, AI, Cloud, Industry 4.0 en IoT bieden veilig benutten. Maar dit stelt hoge eisen aan cybersecurity. Immers, cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag en worden steeds complexer. Wessel schets de factoren die bijdragen aan een succesvolle cybersecurity en de centrale rol die een SOC hierbij vervult.

presentatie in het Nederlands

20180516 Wessel Hemels
Whitepaper Thales Cybersecurity
 
21:15 Afsluiting, escape-room en borrel

escape-room:

  • max 4 groepen van 3 tot 4 personen
  • duurt 10 min per groep
 

SPONSORS

Dit event werd gesponsord door:

SPREKERS

Juriën van Gemerden

Juriën van Gemerden is als Coördinator van het SOC van DICTU verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het bestaande Security Operations Center van DICTU.

Kevin Rorive

Kelvin works as a manager at the Cyber ​​Defense Center (CDC) of Rabobank and is responsible for security monitoring, incident response and threat hunting for all parts of Rabobank, worldwide. Over the years before Rabobank, Kelvin has supported several companies as a consultant in the field of information security.

Wessel Hemels

Wessel Hemels is Cybersecurity Specialist bij Thales. Hier was hij direct betrokken bij het opzetten van Security Operations Center (SOC) in Huizen. Van daaruit groeide hij door tot Cyber Security Engineer. Voor het SOC ontwikkelt Hemels de intelligence en correlatie-regels. Bovendien is hij betrokken bij de security-audits en -designs van Thales. Daarnaast reageert hij namens Thales op actuele cyberdreigingen.

FOTOIMPRESSIE