Volg (ISC)² NLCryptoNight

(ISC)2 NL organiseert een avond die in zijn geheel in het teken van cryptografie zal staan.

wat CryptoNight
wanneer 10/06/2014
waar inspearit, Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 90, 3723 MB Bilthoven

AGENDA

 
17:00 Inloop
 
17:30 Buffet
 
18:00 Opening CryptoNight

Cor Rosielle – eventorganisator (ISC)2 NL

cryptonight-20140610-CorRosielle
 
18:15 Public Key Cryptography, Certificaten en HTTPS… What can possibly go wrong?

Arthur Donkers en Ralph Moonen

Hoe werkt public key cryptography eigenlijk? Wat zijn de onderliggende principes van bijvoorbeeld het RSA algorithme en Elliptic Curve crypto? Wat zijn de zwakheden?
Hoe gebruik je Public Key Crypto in certificaten? Hoe ziet een certificaat er uit en wat betekenen de verschillende velden? Zijn er bekende zwakheden?
SSL en TLS, wat zijn de verschillen? Voorbeelden van kwetsbaarheden en aanvallen op SSL.

cryptonight-20140610-ArthurDonkers-v2
 
19:00 Crypto op basis van SecureZIP bij pensioenuitvoerder Timeos

Stephen Cheney

cryptonight-20140610-StephenCheney
 
19:45 Break
 
20:00 Correct toepassen van cryptografie

Luuk Danes

Om de vertrouwelijkheid en authenticiteit van gegevens te kunnen waarborgen wordt meestal gebruik gemaakt van cryptografie. Hoewel er goede, veilige cryptografische methoden beschikbaar zijn, worden vaak de verkeerde keuzes gemaakt of wordt de methode onjuist geïmplementeerd. Om u voor deze fouten in de toekomst te behoeden, zal Luuk Danes vertellen welk proces doorlopen moet worden en voor welke valkuilen u moet waken bij het gebruik van cryptografie.

 
20:45 (ISC)2 NL Chapter Update

Ronald van Erven – voorzitter (ISC)2 NL

cryptonight-20140610-RonaldVanErven
 
21:00 Borrel en napraten
 
22:00 Sluiting
 

SPONSORS

Dit event werd gesponsord door:

SPREKERS

Arthur Donkers

... is sinds 1995 bezig met infosec, eerst 'voor zichzelf' en nu als partner in ITSX. Arthur is al ruime tijd ingezet als security officer bij een van de grootste PKI leveranciers van Nederland en heeft in die tijd te maken gehad met verschillende kwetsbaarheden in bijvoorbeeld SSL.

Ralph Moonen

is partner is bij ITSX en is vooral geïnteresseerd in echte-wereld oplossing voor privacy en cryptografie. Ralph is daarnaast docent bij de postdoctorale opleiding tot RE aan de TIASNimbas universiteit.

Stephen Cheney

... is the CEO of SRC Secure Solutions bv. His career in ICT spans over 30 years developing and reselling software for business applications, communications and security on mainframe and midrange systems. SRC Secure Solutions is the Benelux reseller of PKWARE’s SecureZIP solutions.

Luuk Danes

... is een zelfstandig gevestigd beveiligingsconsultant, met expertise op het gebied van cryptografie en de processen daar omheen.

FOTOIMPRESSIE