Aankondigingen

20/02/2018
IoT: spullen en spelregels

gesponsord doorVolg (ISC)² NLIoT: spullen en spelregels

Meer en meer spullen worden aan het Internet gehangen. Daarbij worden de spelregels die we al jaren hanteren in ons mooie vak nog wel eens vergeten. Er gaat dan ook nogal eens wat mis: DDoS attacks vanuit digitale video recorders, ransomware op stuureenheden van lopende banden, containervervoer dat plat komt te liggen door malware – en meer. Waarom is dat? Passen de oude spelregels misschien niet bij de nieuwe spullen? Of vereisen spullen meer, minder of andere spelregels?

In drie lezingen proberen onze sprekers daar antwoord op te geven. In een enerverend programma voeren ze u door de wondere wereld van IoT – een wereld die veel meer invloed heeft op informatie dan u misschien wel dacht.

NB Deze pagina is nog niet compleet en wordt nog aangevuld/aangepast.

wat IoT: spullen en spelregels
wanneer 20/02/2018
waar Snow BV, De Ooyen 11, 4191 PB Geldermalsen

Naar informatie over inschrijven voor dit event. Direct aanmelden voor dit event.

AGENDA

 
17:00 Inloop en registratie
 
18:00 Maaltijd
 
18:30 Opening

Eric Nieuwland – dagvoorzitter, bestuurslid (ISC)² NL

 
18:45 The Horus Scenario

Willem Westerhof – Security Engineer at ITsec Security Services B.V.

The Horus scenario is een scenario waarin er een cyberaanval plaatsvindt op het zonne-energienet. Een realistische gebeurtenis, zo ontdekte Willem tijdens zijn afstudeeronderzoek. Hij onderzocht omvormers van het bedrijf SMA en kwam erachter dat deze erg slecht beveiligd zijn. De kans is daarom groot dat deze omvormers gehackt worden. Wanneer dit gebeurt, kunnen apparaten worden uitgeschakeld, waardoor veel stroomverbruik wegvalt. Hierdoor kan het elektriciteitsnet uit balans raken, met als gevolg dat miljoenen Europeanen zonder stroom komen te zitten.

Dit onderzoek haalde het nieuws in augustus 2017.

 
19:30 TTN volioti - danger ahead!

Henk Klöpping – Senior Consultant at Snow BV

Met enthousiasme en wilskracht werd in 2016, vanuit Amsterdam, een door vrijwilligers gedreven IoT netwerk opgezet, ‘The Things Network’. De bedoeling is om een gratis netwerk te bieden, gedreven en betaald door de vrijwilligers. Het netwerk kan misschien zelfs gebruikt worden om mensenlevens te redden, bijvoorbeeld door brandmelders of alarmknoppen te faciliteren. Maar is het netwerk wel voldoende veilig om dat te aan te kunnen en realiseren de eindgebruikers zich wel welke risico’s ze nemen? Is wel gekeken naar wet- en regelgeving, voldoet dit netwerk wel aan de eisen voor een regulier publiek netwerk? Hoe zouden wij vanuit onze ervaring kunnen helpen om het netwerk inzichtelijker te maken en voldoende veilig?

 
20:15 Break
 
20:30 (volgt binnenkort)

Ashok Nirsoe – Solutions Architect at Hitachi Vantara

 
21:15 Napraten en netwerkborrel
 
22:00 Sluiting gebouw
 

SPONSORS

Dit event wordt gesponsord door:

SPREKERS

Willem Westerhof

Willem haalde het nieuws met de resultaten van zijn onderzoek. Ook presenteerde hij op SHA2017. Nu komt hij naar (ISC)2!

Henk Klöpping

Vanaf 1978 werkt Henk met computers, vanaf 1984 wordt hij er voor betaald en vanaf 1997 verdiepte hij zich in informatiebeveiliging. Recent studeerde hij in dit vak cum laude af aan de Royal Holloway universiteit, onderdeel van de Universiteit van Londen. Hij verdiepte zich in het kader van zijn studie in de beveiliging van door vrijwilligers gedreven draadloze IoT netwerken. Henk werkt als senior consultant bij Snow BV, in de security groep.

Ashok Nirsoe

Ashok is a TOGAF certified Enterprise architect. He had many different roles with many different disciplines within IT including business analysis, systems & application integration, system / storage and database design, project management and quality management. Ashok settled on the role of Solutions Architect, as it enables him to best use his people skills, problem solving skills and technical knowledge to help companies achieve their objectives. He was selected as a speaker because he has a lot of experience and knowledge of M2M/IoT and specialises on bridging the gap between business and IT.

DEELNAME en INSCHRIJVEN

Zoals u van ons gewend bent is het event gratis. Inschrijven is wel vereist.
Onze eventsponsor Snow BV verzorgt daarnaast een prima maaltijd.

Het event is 3 CPE’s waard, die voor bij ons Chapter geregistreerde (ISC)2 leden automatisch bij worden geschreven als u zich bij binnenkomst en ontvangst inschrijft op de daarvoor beschikbare lijst. Op verzoek is eventueel een certificaat van deelname beschikbaar.

Aanmelden voor dit event.